PROCATTIC logo
PROCATTIC logo
twitter logolinkedIn logo
Professionals Catalans de les TIC : grup de LinkedIn on més de 8400 membres comparteixen coneixements, experiències, projectes i fan xarxa!
procattic 2012

Twitter

Reserva't el 17 de juny per a la Jornada #èTIC! Ètica i Tecnologia http://t.co/09L1uDFuRn
21:58 - 02/06/2015
RT @AJStream: @Catalanot @videoclipscat @Cataloniaffairs @PROCATTIC Watch Al Jazeera's episode "What's next for Catalonia?" http://t.co/23z…
18:07 - 25/10/2014

El passat 19 de juny vam poder gaudir d’una nova edició de PROCATTIC. Una edició important, la segona de la nostra “breu” història, que ha de marcar el futur de l’esdeveniment i servir com a referència del que volem que sigui aquesta trobada en els propers anys.

Només unes línies per donar les gràcies a tots els que ho han fet possible. En primer lloc, un agraïment molt especial a l’ATI, Associació de Tècnics d’Informàtica, que enguany, com en 2012, ha estat co-organitzadora de l’esdeveniment.

Moltes gràcies també al Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, que ens ha brindat tot el seu suport, tant a l’hora de difondre i comunicar PROCATTIC com fent possible, un cop més, que el Sr. Carles Flamerich, Director General de Telecomunicacions i Societat de la Informació, realitzés la cloenda.

I per suposat a la Universitat Pompeu Fabra, que ens va cedir dos magnífics espais per dur a terme tant les ponències com l’Entrepreneur’s Corner, al seu Campus de la Comunicació.

Els nostres patrocinadors, Adiciona, el Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya(COEINF), Ahead Community i Netmind també han estat claus per poder fer realitat PROCATTIC 2013.

Enguany vam poder gaudir d’interessants ponències, centrades en l’emprenedoria, l’èxit,  “l’aventura” de llançar-se a crear empresa. Esperem que tots els assistents extraguessin conclusions i aprenentatges de les paraules de  Dídac López (President ATI), Feargal Mac Conuladh (CEO de NOW Computing), Oriol Bes (The Founder Institute), Jaume R.Palau (CEO de CDmon)  i Manel Sarasa (Fundador i CEO de wineissocial).

Gràcies a tots ells, així com a Marc Vidal i Jonàs Sala (Verkami), ponents que finalment no van poder acudir a la cita. El primer, per compromisos professionals als EEUU, el segon per malaltia; tots dos ens han mostrat el seu suport en tot moment, i desitgem i esperem poder comptar amb ells en futures edicions.

Les start-ups i els emprenedors van ser els grans protagonistes de PROCATTIC 2013, així que des d’aquí agrair també a les prop de 30 empreses que van voler participar a l’Entrepreneur’s Corner. Especialment –i aprofitem de nou per donar l’enhorabona- a Dressapp, Trip4Real i Betterways Transport Solutions, les escollides pel nostre jurat per presentar els seus projectes davant dels assistents a l’Auditori.

Finalment, gràcies a totes i tots els que vau compartir amb nosaltres la tarda del 19 de juny. Esperem que la trobada fos satisfactòria, i a l’igual que l’any passat, que no només us emportéssiu a casa l’aprenentatge i els coneixements de les ponències, sinó el més important per nosaltres: bons contactes i la possibilitat d’obrir “noves portes”, oportunitats i sinergies entre tots plegats. L’esperit del nostre grup, així com d’aquest esdeveniment, és i continuarà sent aquest: un espai –digital i presencial- fet pel sector i des del sector, amb la intenció que les TIC catalanes i els seus professionals puguin continuar creixent, aprenent i fent xarxa, i amb la convicció que Catalunya compta amb professionals altament preparats i qualificats per millorar la situació econòmica, d’ajudar al país i a la societat a assolir nous reptes.

Com va dir el Sr. Carles Flamerich a la seva cloenda, “Catalunya és un país emprenedor, i tirarà endavant”.

Així ho desitgem, i així ho creiem. Gràcies a tots, i us esperem a PROCATTIC 2014!

És un plaer anunciar-vos que ja tenim la deliberació del jurat respecte “l’Entrepreneur’s Corner”. Després d’unes votacions molt ajustades, s’ha decidit que siguin dues (i no una) les start-ups que, a banda de formar part del Corner, puguin presentar els seus projectes a l’auditori davant de tots els assistents.

Trip4real ha estat la start-up que ha rebut més votacions per part del jurat. Es tracta d’un marketplace d’experiències de viatges que s’emmarca dins del moviment del “Collaborative Consumption”. Un model de negoci basat en reunir a experts en diferents temàtiques (en aquest cas, experts locals  en gastronomia, arquitectura, etc.) amb clients que requereixin aquest know-how (viatgers que busquen experiències autèntiques).  Un model de negoci 100% online on una part (els experts) ofereixen els seus serveis, i l’altra (els viatgers), les compren. 

Enhorabona, doncs, a Trip4real!

Però, com dèiem, el nostre jurat ha decidit concedir un accèssit a una segona start-up.  La seleccionada ha estat Betterways Transport Solutions, un servei integral i vertical d'arquitectura de dades de tràfic. El punt més important d’aquesta start-up és el de càlcul d'informació de tràfic en temps real i una predicció de tràfic fiable i a curt termini per entorns metropolitans, així com el seu ús en la millora i la innovació de sistemes de gestió urbana vinculats al tràfic (com pot ser el control de tràfic i la gestió de les flotes de vehicles de distribució).

Des d’aquí, de nou, agrair sincerament a totes les start-ups que han participat. Finalment, una trentena d’elles ocuparà el « Corner ». Totes i tots podreu visitar-les i conéixer de primera mà els seus projectes un cop finalitzades les ponències d’enguany.

També agrair la feina del nostre jurat, format per Genís Roca, soci director de Roca Salvatella; Xavier Verdaguer , Fundador d’Imagine Creativity Center; Dídac López President ATI (Associació Tècnics d'Informàtica); Oriol Bes Director de l'acceleradora The Founder Institute, filial a Barcelona; Carles Flamerich Director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya; Josep M. Valero, Co-fundador de Barcelona Loves Entrepreneurs;  Angel Garcia, Fouding Partner a Lanta Digital Ventures; i Sergi López, Fundador de PROCATTIC i organitzador de l'esdeveniment

Us recordem que PROCATTIC 2013 es celebrarà aquest dimecres 19 de juny, a partir de les 17:00, i que encara hi sou a temps d’inscriure-us per aconseguir la vostra plaça.

 

És un plaer anunciar-vos que PROCATTIC 2013 comptarà amb la participació d’un nou ponent de luxe: Manel Sarasa, fundador i CEO de Wineissocial.

Manel Sarasa és un emprenedor en sèrie. La seva última experiència, que compartirà amb nosaltres a PROCATTIC, és  wineissocial.com, un innovador projecte per descobrir el món del vi a través d’un servei de subscripció, que pretén canviar la forma en què la gent gaudeix del vi. Wineissocial, que compta entre els seus fundadors amb Ferran Centelles (que va ser sommelier del restaurant El Bulli), ofereix als seus usuaris  conéixer el seu “perfil personal de cata”, rebre el consell d’experts i compartir els gustos amb d’altres usuaris a través de la xarxa. En base a aquesta experiència de l’ús de la web, el model de negoci es desenvolupa a partir de la recomanació de vins, les ofertes i la subscripció per rebre mensualment a casa vins seleccionats per els experts.  

Una experiència que uneix e-commerce i xarxes socials, i que podrem conéixer de primera mà a PROCATTIC 2013 gràcies a la presència del seu fundador i CEO. Manel Sarasa també ha fundat i assessorat nombroses start-ups com ara Openbravo, wuaki.tv, Teambox i eyeOS.

Un plaer comptar amb ell per completar el panell de ponències d’aquesta segona edició de l’esdeveniment. 

Malauradament, us hem d’anunciar també que, per compromisos professionals als EEUU, Marc Vidal no formarà finalment part del programa de conferències d’enguany. Ens ha brindat tot el seu suport a l’hora de difondre la trobada, i de ben segur podrem comptar amb ell en futures ocasions.

Així doncs, el programa queda tancat, a l’espera només de conéixer quina serà la start-up seleccionada d’entre totes les participants al nostre Entrepreneur’s Corner per realitzar una presentació a l’Auditori del  Campus de la Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra (Roc Boronat, 138, Barcelona).

Us recordem que la segona edició de PROCATTIC es celebrarà el proper 19 de juny, a partir de les 17:30, i que encara hi sou a temps d’inscriure-us a la web (places limitades i accés gratuït).

 

1 2 ... 4
Amb el suport de
Co-Organitzador
Sponsors
Start-ups de l'Entrepreneur's Corner
Col·laboradors
Media Partners
Hosting cedit per CDmon